voetbalzone

‘Hij is een van ’s werelds beste spitsen en hij moet beschermd worden’

Gijs Freriks29 jun 2016, 20:45
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2016, 20:45
Advertentie

Polen heeft het tot de kwartfinale geschopt op het EK, maar hoopt nu ook donderdagavond ten koste van Portugal door te gaan naar de halve eindstrijd. Bondscoach Adam Nawalka weet dat de kracht van zijn ploeg voorin kan liggen, maar Robert Lewandowski wist in Frankrijk nog niet te scoren.

/

Nawalka maakt zich echter geen zorgen, zo laat hij optekenen in de Poolse media: “Lewandowski is, en ik blijf mezelf herhalen, een erg belangrijke speler voor het elftal. Ik ben tevreden met zijn prestaties tot dusver. Hij speelt een belangrijke rol, als aanvoerder en als medespeler, in het motiveren van de groep. Hij is fysiek en mentaal sterk en hij heeft het tot nog toe geweldig gedaan, dus laten we hopen dat hij zo doorgaat.”

Lewandowski wordt doorgaans scherp in de gaten gehouden door verdedigers en heeft ook al de nodige tikken gekregen op het EK. De aanvoerder moet beschermd worden, vindt Nawalka: “Hij is een van de beste spitsen in de wereld. Hij wordt kort gedekt, vaak door meerdere spelers. Ik denk dat de scheidsrechters moeten letten op zware overtredingen, ze moeten daar snel tegen optreden”, besluit de keuzeheer.

Bezig met laden …