voetbalzone

'Hij is een voorbeeld voor iedere Italiaan, ik wil Napoli's Totti worden'

Matthijs van Laar12 dec 2015, 12:24
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2015, 12:24
Advertentie
voetbalzone

Lorenzo Insigne kijkt uit naar het treffen met AS Roma van zondagavond. De 24-jarige aanvaller is al zijn leven lang een groot fan van Francesco Totti, de onverwoestbare clubicoon van de Romeinen. “Hij is een groot voorbeeld voor iedere Italiaanse voetballer”, zegt de international in gesprek met La Repubblica.

Totti debuteerde in 1993 in de hoofdmacht van Roma en groeide daar uit tot één van de meest gewaardeerde spelmakers aller tijden. De nu 39-jarige Bimbo d’Oro (De Gouden Jongen) maakt al 22 jaar onafgebroken deel uit van de selectie van i Giallorossi. “Hij heeft zijn hele leven de kleuren van de club uit zijn stad verdedigd”, zegt Insigne. “Dat is ook mijn droom. Ik wil hetzelfde doen bij Napoli, als Totti bij Roma.”

Insigne heeft dan nog een lange weg te gaan. Sinds zijn debuut in 2010 werd hij uitgeleend aan Cavese, Foggia en Pescara. Sinds de zomer van 2012 is hij een vast onderdeel van de selectie van Napoli. Hij heeft inmiddels 141 wedstrijden achter zijn naam staan voor i Partenopei. Bij Totti staat de teller na 22 jaar op 717 optredens. Daarin scoorde hij 292 keer.

Bezig met laden …