voetbalzone

‘Hij is geweldig, die 75 miljoen euro is niet eens te veel geld geweest’

Erik van Dam14 okt 2014, 11:56
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2014, 11:56
Advertentie

Ángel Di María is momenteel op pad met Argentinië en speelt dinsdagmiddag om 14.00 uur vriendschappelijk tegen Hong Kong. Als de interlandbreak er weer op zit meldt El Fideo zich weer bij zijn club Manchester United, waar hij afgelopen zomer bij terecht kwam. Di María maakte voor 75 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar the Red Devils en voelt zich er goed. Andy Cole zegt onder de indruk te zijn van de aanvaller.

voetbalzone

“Om eerlijk te zijn heb ik maar één speler gezien die binnenkwam en meteen net zo belangrijk was als Di María nu: Dwight Yorke. Ik meen dat hij twee keer scoorde bij zijn debuut en de wedstrijd erna er nog één maakte”, roept Cole in herinnering. Zelf arriveerde hij in 1995 bij Manchester United voor 8,8 miljoen euro, wat toentertijd een Brits transferrecord was. Hoewel de bedragen niet vergelijkbaar zijn, is de impact dat wel.

De nu 42-jarige Cole had er echter weinig last van: hij speelde uiteindelijk liefst 196 wedstrijden in de Premier League voor United en maakte daarin 95 goals. “Je kijkt als speler naar zo’n transferbedrag, je accepteert het, je gaat weer verder en probeert te genieten van de druk die het met zich meebrengt. Di María speelt tot nu toe erg goed en dat wil je graag als voetballer, als je voor veel geld wordt gekocht.”

voetbalzone

“Bij Manchester United is er natuurlijk veel druk, maar hij heeft al voor Real Madrid gespeeld: ook een gigantische club. Hij is er dus wel aan gewend dat de camera’s op hem gericht zijn. Maar daar lijkt hij weinig problemen mee te hebben”, denkt Cole. Wat het enorme transferbedrag betreft, vindt de oud-aanvaller niet dat United overbetaald heeft. “Di María is geweldig en die transfersom lijkt helemaal niet te veel geld geweest.”

“Het mooie bij dat soort dure jongens is dat ze er gewoon mee om kunnen gaan. Ze laten het gewoon van zich afglijden en gaan weer verder met waar ze goed in zijn”, zegt Cole op de clubwebsite van Manchester United. “Di María is tot nu toe echt fantastisch geweest.” De Argentijn speelde vijf competitiewedstrijden voor United en scoorde driemaal: ook gaf hij al drie assists.

Bezig met laden …