voetbalzone

‘Hij is klaar voor Barcelona, want hij is een uitzonderlijk talent’

Gijs Freriks16 jun 2014, 23:05
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2014, 23:05
Advertentie

Gerard Deulofeu keert na een verhuurperiode bij Everton terug bij Barcelona en Roberto Martínez heeft alle vertrouwen in de twintigjarige rechtsbuiten. “Hij is klaar om voor Barcelona te spelen, want hij is een uitzonderlijk talent”, zegt de manager van the Toffees in een interview met Mundo Deportivo.

voetbalzone

Het Spaanse talent kwam afgelopen seizoen in dienst van Everton tot drie doelpunten en vier assists in 25 Premier League-wedstrijden. Martínez had gehoopt ook na de zomer over Deulofeu te kunnen beschikken: “Dat zou voor zowel Gerard als Everton goed zijn geweest, hij had een grotere rol in het team kunnen vertolken dan bij Barcelona, want daar heeft hij meer concurrentie.”

“Een tweede jaar bij Everton had hem nog beter voor kunnen bereiden op de sprong naar Barcelona, maar dat wilden zij niet en ik denk dat Luis Enrique ook wel weet hoe goed hij is”, besluit Martínez. Deulofeu maakte in mei in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bolivia (2-0 winst) zijn debuut in de hoofdmacht van de Spaanse nationale ploeg. Hij werd in de tachtigste minuut vervangen door Pedro Rodríguez.

Bezig met laden …