voetbalzone

‘Hij is net zo goed als Pogba en 50 of 60 miljoen zou een koopje zijn’

Robin Bruggeman19 nov 2016, 11:10
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2016, 11:10
Advertentie

Marco Verratti ging vanuit de Serie B, waar hij voetbalde met Pescara, rechtstreeks naar Paris Saint-Germain en speelde zodoende geen wedstrijd in de Serie A. Dit had echter anders kunnen lopen, want de middenvelder was voordat hij in 2012 naar Parijs vertrok dicht bij een overstap naar Juventus. De deal ging toen echter uiteindelijk niet door, herinnert Pescara-voorzitter Daniele Sebastiani zich.

/

“Toen hij vertrok, was Marco een beetje teleurgesteld dat de transfer naar Juventus niet doorging. Dat is het team dat hij al van jongs af aan support”, vertelt de preses aan Tuttosport. “Nadat hij in Parijs arriveerde en zich realiseerde hoe groot PSG is, kreeg hij door dat dit zijn leven zou veranderen. Ik had hem zelf liever aan Juve verkocht en we waren er dicht bij.”

“In januari 2012 hadden we het over een uitwisseling van de eigendomsrechten van Verratti en Ciro Immobile. Er kwam echter niets van terecht, maar Marco bleef maar beter worden. In de zomer ging het definitief niet door na onenigheid over een andere transfer. Ik ben altijd in contact gebleven met Marco en we hebben de afgelopen dagen met elkaar gesproken. Geloof mij maar: hij heeft het erg naar zijn zin in Parijs.”

/

“Ik geloof wel dat hij nadenkt over een terugkeer naar Italië. En zoals ik hem ken, gaat hij naar Juventus”, gaat Sebastiani verder. “Als het prijskaartje vijftig of zestig miljoen euro is, is dat een koopje voor Juve. Technisch gezien, is hij net zo goed als Paul Pogba. Het probleem is dat PSG zijn kampioenen niet verkoopt. Naast Juventus is Pescara het enige team waar ik hem voor zie spelen in Italië.”

Bezig met laden …