voetbalzone

‘Hij is niet blij en dat is ook logisch, want hij is ’s werelds beste trainer’

Erik van Dam15 okt 2015, 08:30
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2015, 08:30
Advertentie

Chelsea staat na acht speelronden op een schamele zestiende plaats in de Premier League en alleen de echte optimisten geloven nog dat the Blues hun titel zullen prolongeren. José Mourinho maakte recent heel duidelijk dat hij en niemand anders de man is die Chelsea moet leiden en dat hem ontslaan een foutieve beslissing zou zijn. Asmir Begovic, die afgelopen zomer door Mourinho werd binnengehaald, is het daar mee eens.

voetbalzone

De doelman werd aangetrokken als back-up achter Thibaut Courtois, maar schoof door naar de rol van eerste keus toen de Belg geblesseerd raakte. Hij zegt dat zijn medespelers en hij volop geloven in Mourinho. “Hij is natuurlijk niet blij met hoe het gaat. Hij wil niet verliezen. Hij zou ook niet al die prijzen gepakt hebben en de beste trainer op aarde zijn geworden als hij het nu oké zou vinden zoals het gaat.”

“Maar tegelijkertijd is de trainer heel kalm, probeert hij de rust te bewaren en zorgt hij ervoor dat we niet vervallen in zelfmedelijden. We moeten onszelf weer herpakken”, betoogt Begovic in gesprek met The Guardian. “Het seizoen is nog lang en we weten dat het soms zo kan gaan in de voetballerij, ook bij de allerbeste teams. Blijven vechten, daar gaat het om. Hopelijk keren de zaken dan, presteren we beter en valt het onze kant op.”

Bezig met laden …