voetbalzone

'Hij is op dit moment de beste spits ter wereld en zal dat zondag bevestigen'

Matthijs van Laar11 okt 2015, 16:30
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 16:30
Advertentie

Robert Lewandowski is de laatste weken op stoom en lijkt niet te stoppen. De spits van Bayern München scoorde in zijn laatste vijf wedstrijden veertien keer, waaronder twee keer met Polen tegen Schotland. Zondagavond staat de goalgetter uiteraard aan de aftrap van het duel tussen Polen en Ierland, waar de tweede of misschien zelfs eerste plaats in Groep D op het spel staat.

voetbalzone

Bij winst verzekert Polen zich hoe dan ook van deelname aan het EK in Frankrijk. Veel zal daarbij afhangen van de grote man-in-vorm. Bondscoach Adam Nawalka is zich daarvan bewust. “Ik heb de vraag vaker gekregen de laatste tijd, maar op dit moment is Lewandowski inderdaad de spits ter wereld”, stelt hij. Verdediger Jakub Wawrzyniak, ook aanwezig bij de persconferentie, wilde dat wel bevestigen.

“En als er iemand is die daaraan twijfelt: tegen Ierland zal hij dat bewijzen”, verwacht de speler van Lechia Gdansk. Nawalka denkt bovendien dat Lewandowski nog niet aan zijn top zit. “Hij blijft zich ontwikkelen en boekt voortdurend progressie. Ik denk niet dat iemand is die hem op dit moment kan afstoppen”, klinkt het vol goede moed.

Bezig met laden …