voetbalzone

‘Hij is op dit moment de beste spits van Europa en hij blijft bij ons’

Peter Nusselder09 mei 2015, 09:31
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2015, 09:31
Advertentie

Aston Villa bezette tot voor kort een degradatieplaats in de Premier League, maar de ploeg van trainer Tim Sherwood won drie keer op rij en klom daardoor op naar de veertiende plek. Dat hebben the Villans niet in de laatste plaats te danken aan hun trefzekere ploeggenoot Christian Benteke.

voetbalzone

De Belgisch international moest dit seizoen lang toekijken vanwege een blessure, maar heeft zijn oude niveau weer helemaal te pakken en was in de laatste vijf competitiewedstrijden goed voor liefst zeven doelpunten. Volgens Sherwood is Benteke beter dan hij ooit was. “Ik weet niet of er op dit moment een betere spits is in Europa”, zegt de coach zelfs in gesprek met BBC Sport. “Hij is de beste.”

De naam van de 24-jarige goalgetter zingt rond bij clubs als Chelsea en Liverpool, maar Sherwood wil niets weten van een zomers vertrek van Benteke en maakt duidelijk dat Villa niet van plan is om de aanvaller voor een vriendenprijs te laten gaan. “Hij gaat nergens heen, niemand kan hem betalen”, voorspelt de trainer. “Hij is geweldig in vorm. Wij creëren de kansen en hij schiet ze erin”, legt Sherwood uit.

Bezig met laden …