voetbalzone

‘Hij is ’s werelds beste spits, niet te beschrijven hoe belangrijk hij daar was’

Peter Nusselder09 feb 2015, 12:00
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2015, 12:00
Advertentie

Bayern München liet spits Mario Mandzukic afgelopen zomer naar Atlético Madrid vertrekken, omdat trainer Josep Guardiola de beschikking kreeg over Robert Lewandowski. De Pools international maakt in München echter nog lang niet zo veel indruk als hij eerder deed bij Borussia Dortmund.

voetbalzone

Toch heeft Dietmar Hamann, in het verleden middenvelder van onder meer Bayern, Liverpool en het Duits elftal, er het volste vertrouwen in dat Lewandowski gaat slagen bij der Rekordmeister. De 41-jarige oud-voetballer is zelfs van mening dat er geen betere centrumaanvaller te vinden is dan de Pool. “Voor mij is hij de beste nummer 9 van de wereld”, maakt Hamann duidelijk in gesprek met Sky.

“Zijn afwezigheid na de transfer naar Bayern is het grote verschil bij Borussia dit seizoen”, doelt Hamann op de dramatische prestaties van BVB; pas na een zege bij SC Freiburg nam het team van coach Jürgen Klopp zaterdag afscheid van de laatste plaats in de Bundesliga. “Hij was in Dortmund de belangrijkste speler, belangrijker dan Marco Reus nu is en dan Mario Götze ooit was. Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe belangrijk hij daar was.”

Bezig met laden …