voetbalzone

‘Hij is vijftig miljoen euro waard en kan beter worden dan Di María’

Peter Nusselder27 jan 2016, 07:30
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2016, 07:30
Advertentie

Alex Teixeira zou zomaar eens de volgende Braziliaanse sterspeler kunnen zijn die van Shakhtar Donetsk naar een Europese grootmacht verhuist. De club die de aanvallende middenvelder in huis wil halen, moet volgens zijn trainer Mircea Lucescu echter wel diep in de buidel tasten.

voetbalzone

Teixeira wordt in verband gebracht met zowel Chelsea als Liverpool, en the Reds zouden al een bod op de 26-jarige spelverdeler hebben uitgebracht. Lucescu maakt evenwel duidelijk dat de Engelse aanbieding niet afdoende was en dat Shakhtar de hoofdprijs vraagt. “Hij is vijftig miljoen euro waard”, geeft de Roemeense oefenmeester aan in gesprek met FourFourTwo.

De Oekraïeners hebben hun redenen om dat bedrag te eisen, meent Lucescu. “Hij is ongelooflijk. Hij is snel en heeft een zeer goede techniek. Ik vergelijk hem met andere spelers van dezelfde leeftijd, zoals Ángel Di María van Paris Saint-Germain. Teixeira kan hetzelfde niveau bereiken, hij kan zelfs nog beter worden. Hij is nooit geblesseerd en ieder jaar wordt hij nog altijd beter en beter.”

Bezig met laden …