voetbalzone

'Hij is voluit gegaan op de training en dus inzetbaar'

Matthijs van Laar04 mrt 2016, 13:45
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 13:45
Advertentie
/

PSV voelt de hete adem van Ajax in de hek en moet blijven winnen om het heft in eigen hand te houden. De koploper gaat zaterdagavond op bezoek bij FC Groningen en dat belooft volgens coach Phillip Cocu geen eenvoudige opgave te worden. “Maar wij zijn vol in de race om het kampioenschap en het vertrouwen onderling is groot”, zegt hij op de website van zijn club.

Omdat zijn elftal niet in actie hoefde te komen in de beker en Europees pas over anderhalve week speelt, kon Cocu deze week in alle rust toewerken naar de ontmoeting in de Euroborg. “Voor spelers die dat nodig hebben is het prettig dat we wat extra rust in de schema’s konden inbouwen. Verder gebruik je zo’n week natuurlijk ook om wat specifiekere trainingsarbeid te leveren”, legt hij uit.

De rust kwam vooral Jetro Willems goed uit. De linksback kampte met enkelproblemen, maar lijkt weer helemaal fit. “Hij is de afgelopen twee trainingen voluit gegaan en is dus inzetbaar”, aldus Cocu, die zich niet bezig zegt te houden met de concurrent uit Amsterdam. “Ik concentreer me op mijn eigen team. Maar zo'n strijd is toch alleen maar mooi? Natuurlijk staat iedere ploeg liever veel punten voor, maar zo'n échte titelrace tussen twee clubs vind ik ook wel mooi”, besluit hij in gesprek met Voetbal International.

Bezig met laden …