voetbalzone

‘Hij is voor ons net zo belangrijk als Kane en Vardy voor hun clubs’

Daniel Cabot Kerkdijk27 feb 2016, 22:13
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2016, 22:13
Advertentie

Saido Berahino stond door zijn mislukte transfer naar Tottenham Hotspur drieënhalve maand lang niet in de basis van West Bromwich Albion, maar de 22-jarige aanvaller is nu weer helemaal terug. Hij maakte vorige week bij de overwinning op Everton zijn rentree in de basiself en scoorde zaterdag de derde voor the Baggies bij de 3-2 winst op Crystal Palace. Trainer Tony Pulis is dan ook zeer verguld dat zijn sterspeler weer op de goede weg is.

/

“Als je Harry Kane weghaalt bij Tottenham Hotspur of Jamie Vardy bij Leicester City dan blijft er een enorm gat achter”, vertelde Pulis na de wedstrijd aan de BBC. “Saido is voor ons net zo belangrijk als zij voor hun clubs zijn. Als Saido en Salomón Rondón samen spelen zijn ze echt ongrijpbaar, dat hebben we al een half seizoen niet gehad.” Berahino was sinds de jaarwisseling ook al goed voor drie doelpunten in het toernooi om de FA Cup.

Berahino dreigde zelfs even met een staking nadat zijn club hem niet naar the Spurs liet gaan, maar hij heeft daar inmiddels zijn excuses voor aangeboden: “Rondón en ik hebben keihard gewerkt om goed samen te werken en vandaag klikte het, dat is erg positief. Ik heb dit seizoen een hoop meegemaakt maar ik heb het verleden inmiddels achter me gelaten. Ik had er weer lol in vandaag, je wil gewoon gaan spelen en laten zien wat je kan.”

Bezig met laden …