voetbalzone

'Hij is weer de Rafael van der Vaart die we allemaal kennen'

Daniel Cabot Kerkdijk23 okt 2015, 19:37
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 19:37
Advertentie

De rentree van Rafael van der Vaart bij Real Betis laat nog op zich wachten. De aanvallende middenvelder is weliswaar hersteld van zijn spierblessure in de wedstrijd tegen Deportivo la Coruña en trainde afgelopen week mee met de selectie, maar hij maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van Pepe Mel voor het duel met Granada.

voetbalzone

Volgens clubarts Tomas Calero heeft Van der Vaart dankzij een individueel programma de nodige kilo´s verloren. "In totaal is hij vier kilo kwijt, hij is weer de Rafael van der Vaart die we allemaal kennen", zo verzekert Calero. "Na de slechte ervaring in zijn debuut heeft hij de knop omgezet en wil hij weer de voetballer worden wie hij was."

Pepe Mel vraagt de supporters hoe dan ook om geduld. "Rafael weet dat hij een goede periode in Spanje nodig heeft voor zijn carrière en wij gaan daarvoor zorgen", zo maakte de oefenmeester vrijdag duidelijk. "Iedereen heeft een dieet, niet alleen Rafael. Hoe minder je weegt, hoe langer je het uithoudt. Anders heb je een extra rugzak op je rug."

"Met Rafael moeten we wat meer geduld hebben. Hij heeft pech gehad met blessures en voor zijn manier van voetballen moet hij ook honderd procent fit zijn. Anders zet je twee stappen terug. Natuurlijk zal hij belangrijk voor ons worden." Van der Vaart werd in zijn eerste maanden diverse malen in het uitgaansleven gesignaleerd en dat kon op weinig begrip van de fans rekenen. "Hij traint net zo hard als ieder ander. Maar die blessures hebben ervoor gezorgd dat hij een achterstand heeft. Maar dit is een uitdaging voor Rafael en ik weet zeker dat Betis de echte Van der Vaart zal zien."

Bezig met laden …