voetbalzone

‘Hij kan die speler worden waar iedereen van droomt, beter dan Rooney’

Erik van Dam01 nov 2014, 13:46
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2014, 13:46
Advertentie

Samuel Eto’o voegde zich in de zomer transfervrij bij Everton en voelt zich daar als een vis in het water. De 33-jarige spits laat zien nog niet versleten te zijn, met drie doelpunten in de eerste vijf wedstrijden die hij speelde voor the Toffees. Mede dankzij hem staat Everton vooralsnog in een brede subtop op plaats negen. De Kameroener is onder de indruk van de potentie die er schuilt in de selectie van Roberto Martínez.

voetbalzone

Met name middenvelder Ross Barkley imponeert volgens Eto’o. De pas twintigjarige Engelsman brak vorig seizoen definitief door bij zijn club en zijn gemis in de eerste twee maanden van het seizoen was duidelijk voelbaar. Nu Barkley weer helemaal fit is, kunnen er mooie dingen gebeuren met Everton, denkt Eto’o. “Ik kende zijn naam al voor ik hier kwam en heb naar hem gevraagd, toen ik met Martínez sprak over mijn komst.”

“Het is een plezier en een eer om met Barkley samen te spelen en ik denk dat hij een unieke speler kan worden, iemand waarvan iedereen droomt. Hij heeft dezelfde soort kwaliteiten als Wayne Rooney, toen Rooney nog voor deze club uitkwam. Ik denk zelfs dat hij beter kan worden dan Rooney. Hij is nog zó jong. Het is dus aan ons, de mensen om hem heen, om met hem te werken en ervoor te zorgen dat hij blijft presteren”, weet Eto’o.

Bezig met laden …