voetbalzone

'Hij kan een wereldster worden, maar ik weet niet of dat bij Real lukt'

Matthijs van Laar07 mrt 2016, 13:19
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2016, 13:19
Advertentie

Martin Ödegaard moet voorlopig geduld hebben. Het Noorse supertalent stapte ruim een jaar geleden over van Strömsgodset naar Real Madrid, waar hij vorig jaar al wel zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Bij dat ene optreden bleef het ook: de zeventienjarige spelmaker werkt zijn wedstrijden af bij Real Madrid Castilla. “Maar ik geloof nog altijd dat hij een wereldster kan worden”, zegt voormalig mental coach Klaus Petterson.

/

Petterson werkte bij Strömsgodset samen met Ödegaard en beschrijft hem als een zeer stabiele jongen. Hij verwacht dan ook dat de jongeling uiteindelijk boven zal komen drijven. “Al durf ik niet te zeggen of dat in Madrid zal zijn. Maar we zien hem zeker terug op het hoogste podium tussen de beste spelers. Ik durf ook niet te zeggen dat hij ooit de Ballon d’Or gaat winnen, maar op de lange termijn is die kans zeker aanwezig.”

Ödegaard zal vooral geduld moeten hebben, zegt Petterson. “Als hij over twee jaar doorbreekt bij Real, ligt hij nog steeds twee jaar voor op veel andere jongens. Het is niet eenvoudig om iemand uit de basis te spelen bij Real Madrid. Op dit moment zie ik dat ook niet gebeuren, maar dingen kunnen snel veranderen. Je weet nooit wanneer zich een kans voordoet”, besluit de coach.

Bezig met laden …