‘Hij kán op dit moment niets fout doen: alle lof is echt dik verdiend!’

Erik van Dam01 jan 2015, 20:18
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2015, 20:18

Tottenham Hotspur versloeg donderdagavond Chelsea met een indrukwekkende score: 5-3. Het overkwam José Mourinho nog nooit dat hij met the Blues meer dan drie goals tegen kreeg in de Premier League, dus is de riante zege van Tottenham zeer zeker historisch te noemen. Harry Kane maakte er twee in de Londense derby en bekrachtigde daarmee dat hij uitstekend bezig is.

De 21-jarige aanvaller scoorde voor donderdag al vijf keer dit seizoen en tilde zijn totaal nu naar zeven. De laatste weken was het steeds raak en op White Hart Lane trok Kane de goede lijn door tegen koploper Chelsea. “Hij kán op dit moment gewoon niets fout doen: alle lof die hij krijgt is echt dik verdiend!”, zegt teamgenoot Danny Rose trots. Hij vond dat Tottenham het fantastisch deed voor eigen publiek.

“We waren briljant, we begonnen goed en toonden veel karakter door terug te komen in de wedstrijd en vijf keer te scoren”, zei hij tevreden. Diego Costa had de score nog geopend namens de bezoekers. Nog voor rust draaiden Kane, Rose en Andros Townsend de zaken echter volledig om en werd er een 3-1 voorsprong genomen. Kane, die in de tweede helft nog eens scoorde, kon zijn geluk niet op.

“Deze overwinning laat zien hoe goed we zijn en hoe we het samen doen, als collectief. Dit was een heerlijke zege. De fans deden het daarnaast ook geweldig. Een prestatie als deze, daar krijg je kippenvel van”, aldus de spits. Tottenham Hotspur maakte maar drie keer eerder in de geschiedenis vijf doelpunten in een competitiewedstrijd tegen Chelsea: in 1920, 1961 en 2002.