voetbalzone

'Hij kan uitgroeien tot een van de besten die Italië ooit heeft gekend'

Matthijs van Laar21 apr 2015, 13:46
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2015, 13:46
Advertentie
voetbalzone

Marco Verratti is pas 22 jaar en heeft nog een heel voetballeven voor zich, maar toch behoort de Italiaan al tot de betere middenvelders van Europa. Zijn enorme invloed op het spel van Paris Saint-Germain werd vooral zichtbaar in het treffen met Barcelona, toen hij er juist níet bij was. Voormalig topmiddenvelder Gaizka Mendieta, die onder meer uitkwam voor Valencia, Lazio en Barcelona, voorspelt Verratti een grote toekomst.

Volgens de Spanjaard staat de Italiaans international symbool voor de veranderingen die de voorbije jaren hebben plaatsgevonden in het topvoetbal. "Tot aan een aantal jaren geleden, stonden de middenvelders eerder bekend om hun fysieke kracht dan om hun techniek", zegt hij in zijn column op Goal. "Ik heb Verratti nu al behoorlijk vaak zien spelen en het is een speler naar mijn hart. Hij is nog jong, maar straalt een en al kwaliteit uit."

"Paris Saint-Germain miste hem duidelijk in de eerste kwartfinale tegen Barcelona", vervolgt de oud-international, die in zijn beste jaren tot de topspelers van Europa werd gerekend. Volgens Mendieta kan Verratti de absolute top halen. "Verratti kan uitgroeien tot een van de beste middenvelders die Italië ooit heeft gehad. Hij is pas 22, maar heeft zijn stempel als international al gedrukt."

Bezig met laden …