voetbalzone

'Hij kiest voor geld en middelmaat en zal geen furore meer maken'

Matthijs van Laar20 sep 2015, 13:15
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2015, 13:15
Advertentie

Xherdan Shaqiri en Gökhan Inler konden deze zomer aan de slag in de Duitse (sub)top, maar kozen voor een uitdaging in de Premier League. Shaqiri ging in op een lucratieve aanbieding van Stoke City, terwijl Inler tegenwoordig zijn brood verdient bij Leicester City. Ottmar Hitzfeld, voormalig bondscoach van Zwitserland, kan dat niet begrijpen.

voetbalzone

“Het zijn allebei clubs die geen rol van betekenis spelen”, luidt het kritische commentaar van de Duitse oud-coach in SonntagsBlick. “Als speler had ik altijd voor Borussia Dortmund of Schalke gekozen. Grote clubs die Europees spelen en waar je opvalt. Dat is heel wat anders dan de anonimiteit van de kleinere clubs in Engeland, die maar met geld smijten.”

Shaqiri verdient naar verluidt 8,5 miljoen euro per jaar, Inler 5,5 miljoen. De Duitse Bundesliga zal het in de toekomst steeds vaker af gaan leggen tegen de concurrentie uit Engeland, verwacht Hitzfeld. “De clubs hebben vier keer zoveel te besteden. De beste spelers zullen dus weggekocht worden. Zoals Shaqiri, die naar een middelmatige club gaat waar hij geen furore kan maken. Waar je niet meer in het middelpunt van de voetbalgeschiedenis staat.”

Bezig met laden …