voetbalzone

'Hij knapt vuile werk op voor de sterren van Real, dat wordt vaak niet gezien'

Matthijs van Laar09 mrt 2016, 11:57
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2016, 11:57
Advertentie
/

Dunga heeft dinsdagavond zitten genieten van het optreden van Casemiro in het duel van Real Madrid met AS Roma. De Braziliaan komt er sinds zijn terugkeer van FC Porto niet al te veel aan te pas, maar mocht in de Champions League-wedstrijd 84 minuten volmaken. Hij deed het uitstekend, vond de bondscoach van Brazilië.

In zijn rol als defensieve middenvelder deed Casemiro precies wat er van hem verlangd wordt, zag Dunga. “Hij speelde goed. Iemand moet het vuile werk opknappen voor de sterren”, zei hij in gesprek met Esporte Interativo. “Real Madrid heeft zo veel spelers die de bal graag in de voet hebben, dus dan moet er ook iemand zijn die de bal verovert en de defensie beschermt.”

Casemiro maakte sinds de aanstelling van Dunga als bondscoach van Brazilië vier keer zijn opwachting voor de Selecao, maar sinds de mislukte Copa América van afgelopen zomer kwam hij niet meer in aanmerking. “Maar we houden hem nog steeds in de gaten”, aldus Dunga. “We zijn er blij mee dat hij respect afdwingt op het hoogste niveau. Hij doet werk dat vaak over het hoofd wordt gezien door de fans. Maar wij schatten dat op waarde.”

Bezig met laden …