voetbalzone

‘Hij knijpt spelers uit als een citroen, ik zou mensen nooit zo behandelen’

Thijs Post16 feb 2014, 13:08
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2014, 13:08
Advertentie

Felix Magath gaat aan de slag in de Premier League bij Fulham en de oefenmeester is beroemd en berucht om zijn keiharde trainingsmethodes. Voorzitter Uli Hoeness van Bayern München had wel verwacht dat Magath niet meer in de Bundesliga aan de slag zou gaan. “In Duitsland was er geen toekomst meer voor hem. Hij moest naar een land waar ze hem nog niet zo goed kenden”, klinkt het.

voetbalzone

“Hij gaat te ver. Op fysiek gebied vraagt hij het uiterste van zijn spelers. Het is belachelijk, de spelers gaan tot over de rand”, aldus Hoeness, die Magath in het verleden heeft ontslagen bij Bayern München. “Voor hem is het gebruikelijk om iedere speler uit te knijpen als een citroen. Het is niet gezond voor het lichaam van een speler.”

“Op de korte termijn kan de aanpak van Magath tot succes leiden, maar op de lange termijn is het een ramp. Ik zou mensen nooit behandelen zoals hij doet. Ik zou een speler nooit pijn willen doen”, gaat Hoeness verder. “Hij moet zich afvragen waarom de spelers altijd feest vieren als hij vertrekt. Zelfs bij de clubs waar hij succesvol was.”

Bekijk hier onze fotospecial over Felix Magath, de hardste trainer ter wereld!

Bezig met laden …