voetbalzone

‘Hij kocht wel eens een shirtje van Ajax, dat moest ik dan weer dragen’

Daniel Cabot Kerkdijk14 dec 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2013, 00:00
Advertentie

Lucas Bijker is in twee jaar tijd tot de onomstreden linkerverdediger van SC Cambuur uitgegroeid. De promotie naar de Eredivisie kwam afgelopen seizoen enigszins onverwacht, maar dat neemt niet weg dat de Leeuwarder met Braziliaanse roots met volle teugen van het verblijf op het allerhoogste niveau geniet. “Tegen topclubs spelen, nog niet zo lang geleden droomde ik daar alleen maar van.”

/

Zondag is Ajax de tegenstander. Bijker was nooit fan van de club uit Amsterdam; hij had in zijn jeugd geen enkele favoriete club. Zijn vader wel. “Die is supporter van Ajax. Hij kocht dan ook wel eens een shirtje, dat moest ik dan weer dragen. Zo ging dat dan”, vertelt hij aan het Friesch Dagblad.

Cambuur speelde gelijk tegen PSV, verloor met goed spel van Feyenoord en hoopt tegen Ajax een goed resultaat te behalen. Bij de hoofdstedelingen zijn Davy Klaassen en Stefano Denswil goede bekenden van Bijker, van Oranje Onder-19. “We hebben al een paar WhatsApp-berichten over en weer gestuurd. Ik hoop dat ik dat zondagavond opnieuw kan doen. En dan met een hele grote glimlach.”

Bezig met laden …