voetbalzone

'Hij komt uit andere competitie, maar je moet wel inschatten hoe te verdedigen'

Matthijs van Laar30 sep 2012, 18:34
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2012, 18:34
Advertentie

Robert Maaskant was ondanks de zege van FC Groningen op Roda JC Kerkrade niet helemaal tevreden. De oefenmeester was uiteraard content met de punten, maar de wijze waarop de overwinning tot stand kwam, zette hem na afloop aan het denken. “Ik ben met een matig gevoel van het veld gestapt”, verklaarde hij.

/

“Ik vind dat we terecht hebben gewonnen, laat daar geen misverstand over bestaan”, begon Maaskant, die zijn ploeg tot twee keer toe op voorsprong zag komen, maar de tegenstander uit Limburg (met een man minder) even zo vaak de rug zag rechten. Pas in de negentigste minuut tekende Michael de Leeuw voor de bevrijdende 3-2. “Gelukkig zijn we er in blijven geloven en hebben we het rechtgetrokken. We beseffen wel dat het beter moet, maar we zetten nu wel een serie neer waarin we winnen.”

Collega Ruud Brood kon de verliespartij moeilijk verkroppen. Ondanks dat zijn ploeg lange tijd met een man minder speelde, zat een gelijkspel in het vat. “Dan moet je jezelf belonen. Ik kan ze niks kwalijk nemen over de arbeid of over het knokken, maar wel over de laatste minuut. Dan moet het ten koste van alles. Je mag niemand vrij laten in het zestienmetergebied. Zeker niet iemand als Michael de Leeuw”, zei hij.

De rode kaart voor Tamás Kádár, na achttien minuten spelen, betitelde Brood als een fout. “'Ik ben behoorlijk boos over de rode kaart, die doet ons de das om. Het is een jonge speler en hij komt vanuit een andere competitie, maar dan moet je wel kunnen inschatten hoe je moet verdedigen. Als je niet snel bent, moet je een bepaald overzicht hebben. Hier ging-ie de fout in, punt. Als we het hier een minuut langer volhouden is het een totaal andere situatie. Hier ben ik behoorlijk ziek van.”

Bezig met laden …