voetbalzone

‘Hij kreeg kritiek en is nu een van de beste doelmannen van de wereld’

Gijs Freriks05 dec 2016, 12:08
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2016, 12:08
Advertentie

Liverpool verloor zondag met 4-3 van Bournemouth en Loris Karius zag er niet bij alle doelpunten even goed uit. De doelman kreeg na afloop kritiek van onder anderen Jamie Carragher; de analyticus van Sky Sports vond het ‘schokkend’ hoe de Duitser stond te keepen. Chris Kirkland neemt het nu voor de Duitser op.

/

“Carragher en Gary Neville hebben doelmannen nooit gemogen. Ze hebben keepers altijd al afgemaakt. Ik weet nog dat ik met Jamie speelde en hij het ook altijd al op mij gemunt had. Het is belangrijk om te weten wat er met David de Gea bij Manchester United gebeurde. Neville bekritiseerde hem in het eerste seizoen. Hij kreeg ze van links en rechts om de oren, maar De Gea is nu een van de beste doelmannen van de wereld”, aldus Kirkland.

De Engelsman, die tussen 2001 en 2006 bij Liverpool onder contract stond en sinds zijn vertrek bij Bury zonder club zit, vindt niet dat Liverpool in januari de markt op moet om een vervanger voor Karius te halen. “Het is beter dat ze de verdediging versterken. Als dat lukt, dan weet ik zeker dat de clean sheets wel komen. Het wordt alleen het moeilijkste om iedereen fit te houden”, besluit Kirkland.

Bezig met laden …