voetbalzone

'Hij krijgt een zeer hoge geldstraf, dit tolereren we hier absoluut niet'

Daniel Cabot Kerkdijk22 nov 2011, 18:52
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2011, 18:52
Advertentie
/

Maxi López lijkt in januari een transfer te willen forceren. De aanvaller begint zich onmogelijk te maken bij Catania, precies op het moment dat hij met AC Milan in verband wordt gebracht. Afgelopen zomer was de blonde Argentijn dicht bij een overgang naar Fiorentina, maar het kwam niet tot een transfer.

López was zondag tegen Chievo (1-2 verlies) boos omdat niet hij maar collega Francesco Lodi een strafschop mocht nemen. Dat viel niet in goede smaak bij het bestuur van Catania. "Hij krijgt een zeer hoge geldstraf, dit tolereren we hier absoluut niet", verzekert algemeen directeur Pietro Lo Monaco. "Dit zijn beslissingen van de trainer, punt uit. Ook al biedt hij zijn excuses aan, die afkeurende gebaren heeft iedereen kunnen zien. Dat gedrag hebben we hier nog nooit gezien."

Voormalig Barcelona-coach Frank Rijkaard haalde López naar Europa. In het Camp Nou was de nu 27-jarige aanvaller echter geen succes. Na verblijven bij Real Mallorca (verhuur), FK Moskou en Gremio staat de aanvaller sinds medio 2009 bij Catania onder contract. Hij maakte tot dusver 21 Serie A-doelpunten in 57 officiële wedstrijden.

Bezig met laden …