voetbalzone

‘Hij loopt nu wel het risico dat hij het idool van alle oma’s in Italië wordt’

Peter Nusselder22 sep 2014, 15:29
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2014, 15:29
Advertentie

Er zal bij AS Roma nog niet vaak een boete met zo veel plezier zijn uitgedeeld als nu bij Alessandro Florenzi gebeurd is; de middenvelder scoorde zondag tegen Cagliari en beklom vervolgens de tribune, om zijn doelpunt te kunnen vieren met zijn oma. Dat leverde Florenzi wel een gele kaart op.

voetbalzone

Omdat bij Roma de regel is dat onnodige kaarten een boete opleveren, wordt de 23-jarige Italiaan ook door zijn club bestraft. Trainer Rudi Garcia laat desondanks weten dat hij geroerd was door de actie van zijn speler. “Hij zal een boete moeten betalen, maar hij zal dat met een glimlach doen”, voorspelde de coach van i Giallorossi in de Italiaanse media.

“Het was een prachtig beeld, om te zien hoe blij en ontroerd zijn grootmoeder was. Ik houd ervan om zulke momenten te zien. Florenzi loopt nu alleen wel het risico dat hij het idool van alle oma’s in Italië wordt.” Grootmoeder Aurora keek inderdaad terug op een bijzondere middag. “Het was toch al spannend voor me, want ik was nog nooit in het stadion geweest om hem te zien voetballen.”

Bezig met laden …