voetbalzone

‘Hij maakt anderen beter, ik vind Dimitri van het niveau van Özil’

Erik van Dam01 jan 2016, 15:52
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2016, 15:52
Advertentie

Het seizoen in de Premier League is precies halverwege en West Ham United staat op een keurige achtste plaats. The Hammers kwamen de maand december ongeslagen door tegen Manchester United (0-0), Stoke City (0-0), Swansea City (0-0), Aston Villa (1-1) en Southampton (2-1) en nemen het zaterdag op tegen Liverpool. Trainer Slaven Bilic hoopt dat er voor de tweede keer dit seizoen van die ploeg gewonnen wordt.

voetbalzone

Eind augustus werd het op Anfield 0-3 voor West Ham en Bilic wil nu ook thuis winnen. Hij hoopt dat Dimitri Payet een rol van betekenis kan spelen, want na bijna twee maanden is de Franse middenvelder weer fit. Gelukkig maar, legt zijn trainer uit. “Hij maakt anderen echt beter: hij creëert ruimte voor teamgenoten, creëert scoringskansen en legt zo drie of vier spelers in de luren”, somt Bilic lovend op.

“Ik vind van hem het niveau van Mesut Özil”, vervolgt de West Ham-trainer. “Hij heeft zich direct aangepast bij de club en de rest van de jongens zag meteen welke kwaliteiten hij in huis heeft.” Payet maakte in zijn eerste twaalf wedstrijden drie doelpunten en gaf vijf assists, voordat hij op 7 november een enkelblessure opliep. Die hield hem een tijd zoet, maar nu is Payet bijna helemaal terug.

Bezig met laden …