voetbalzone

'Hij moet zich niet gek laten maken door interesse van andere clubs'

Bart Kruyt22 jan 2014, 14:05
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2014, 14:05
Advertentie

Julian Draxler heeft nog een contract voor vierenhalf jaar, maar toch zal het voor Schalke 04 een hele opgave worden om de aanvallende middenvelder voor de club te behouden. Draxler staat bekend als een van de grootste talenten van de Bundesliga en diverse buitenlandse topclubs willen werk maken van zijn komst. Volgens de geruchten is vooral Arsenal erg geïnteresseerd.

voetbalzone

The Gunners zouden de twintigjarige Draxler nog deze maand willen strikken als vervanger voor de ernstig geblesseerd geraakte Theo Walcott, maar Schalke wil niet meewerken aan een winters vertrek. Clemens Tönnies, voorzitter van de club uit Gelsenkirchen, hoopt dat Draxler ook goed zal nadenken over zijn toekomst: "Ik denk dat Julian ook volgend seizoen nog bij Schalke moet blijven. Dat is mijn persoonlijke advies aan hem", zegt de preses in gesprek met BILD.

"Hij moet zich niet gek laten maken door de interesse van andere clubs", vervolgt Tönnies. "Voor zijn ontwikkeling is het goed als hij bij een club zit waar hij iedere week kan spelen, zonder extra druk en met een leeg hoofd. Aan het begin van dit seizoen had hij te maken met veel druk en dat zou opnieuw gebeuren bij een toptransfer naar het buitenland. Er zitten veel clubs achter hem aan, ja, maar we willen hem deze winter sowieso niet verkopen. Ook na dit seizoen is er geen noodzaak om aan hem te verdienen, zelfs als we ons niet zouden plaatsen voor de Champions League."

Bezig met laden …