voetbalzone

'Hij slaat een arm om je heen en zweept ons op, hij is als een vader voor ons'

Matthijs van Laar12 okt 2014, 11:46
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2014, 11:46
Advertentie
voetbalzone

Wayne Rooney is volledig terecht gekozen tot aanvoerder van de Engelse nationale ploeg. Volgens Jack Wilshere is de aanvaller van Manchester United een heus vaderfiguur voor de rest van de spelers. Wazza gaat zondagavond op voor zijn 99e optreden in het shirt van the Three Lions en staat met zijn doelpuntentotaal van 42 nog maar 7 treffers achter de Engels recordhouder Sir Bobby Charlton.

Het respect bij zijn collega's is dan ook groot, zo blijkt uit de woorden van Wilshere. "Hij is de enige die al meer dan tien jaar voor Engeland speelt", zegt de Arsenal-middenvelder in gesprek met de BBC. "Hij heeft de generatie met spelers als Steven Gerrard en Frank Lampard meegemaakt. Het voelt echt alsof hij een vaderfiguur is voor ons. Hij slaat eens een arm om je heen, brengt ons samen en zweept ons op."

Zondagavond kan Rooney verder werken aan zijn indrukwekkende aantal goals bij de nationale ploeg: Engeland gaat dan op bezoek bij Estland. Het elftal van bondscoach Roy Hodgson won het eerste EK-kwalificatieduel met 0-2 van Zwitserland en was donderdag met 5-0 te sterk voor San Marino. Bij een nieuwe zege zet het land al een forse stap richting deelname aan het EK in Frankrijk, over iets minder dan twee jaar.

Bezig met laden …