voetbalzone

‘Hij sms’te Cristiano Ronaldo dat hij met Depay diens opvolger had gevonden’

Daniel Cabot Kerkdijk06 mei 2018, 09:36
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2018, 09:36
Advertentie

Memphis Depay is als zwervende schaduwspits van onschatbare waarde voor Olympique Lyon. In de voorbije zes ontmoetingen van L’OL in de Ligue 1 was hij goed voor zeven treffers en zes assists. "Hij is on fire, lijkt niet te stoppen", stelt Lyon-watcher Hervé Penot van de Franse sportkrant L'Équipe, in gesprek met de NOS.

"Je ziet de Memphis waarvan je altijd droomde: iemand die wedstrijden kan beslissen, werkt voor anderen en belangrijk is voor de teamspirit", vertelt Penot. "De fans houden van hem, tegen Nantes kreeg hij een enorm applaus toen hij drie minuten voor tijd gewisseld werd. Een paar maanden geleden floten ze hem nog uit."

Penot verzekert dat Olympique Lyon zich tot voor kort afvroeg wat de club na het seizoen met Depay moest. “Hij verdient een flink salaris en zijn impact was niet zo groot. Hij scoorde wel veel, maar bracht verder te weinig. Nu zullen ze hem wel móéten behouden.” Het maakt een groot verschil dat Lyon in Europa voortijdig werd uitgeschakeld. “Ik weet niet zeker of hij elke drie dagen zo kan spelen, of hij elke drie dagen ook de concentratie kan opbrengen.”

De vraag is of Depay behouden kan worden. Penot denkt dat veel Premier League-clubs interesse hebben in de ex-speler van PSV en Manchester United. “Luis Campos, technisch directeur van Lille, zag Depay ooit op vijftien- of zestienjarige leeftijd spelen toen hij nog scout van Real Madrid was. Nadien sms'te hij Cristiano Ronaldo dat hij diens opvolger had gevonden. Nog drie wedstrijden te gaan, als hij deze vorm vasthoudt zullen er zeker clubs geïnteresseerd zijn.”

Bezig met laden …