voetbalzone

'Hij was al eens gewaarschuwd in verband met zijn Twitter-gedrag'

Daniel Cabot Kerkdijk12 jan 2011, 17:43
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 17:43
Advertentie
/

Rodney Ubbergen is door Telstar geschorst vanwege enkele uitlatingen op Twitter. De doelman van de eerstedivisionist werd zaterdag verwijderd uit het trainingskamp in Spanje. "Het is moeilijk, in het verleden heeft Rodney al eens waarschuwingen gekregen in verband met zijn Twitter-gedrag", vertelt coach Jan Poortvliet.

"Nu heeft hij tijdens het trainingskamp weer dingen getwitterd die met de club te maken hebben", citeert RTV Noord-Holland de oefenmeester van de club uit Velsen-Zuid. "Dat is tegen de regels. Als we nou de pannen van het dak hadden gespeeld met Telstar en elke week ons thuisfront zouden vermaken zou ik het niet zo erg vinden. Maar nu moeten we alle zeilen bijzetten en ons vol op Telstar focussen." Wat precies de gewraakte tekst is wilde Poortvliet niet zeggen.

Ubbergen werd vorig jaar geschorst toen hij zich laatdunkend had uitgelaten over de club. Hij werd toentertijd in genade aangenomen. Ook collega Mike Boelee kwam in opspraak door uitlatingen op zijn Twitter-account. Hij heeft echter altijd ontkend, waardoor de club hem niet gestraft heeft. "Het is niet alleen twitter maar het gaat steeds vaker over allemaal klotedingen die niets met voetbal te maken hebben. Ik wil het gewoon weer over voetbal hebben", stelt Poortvliet.

Poortvliet verwacht dat de komende dagen gesprekken zullen volgen met de doelman: "Ik ben niet klaar met hem, ik ben nooit met iemand klaar, maar ik ben wel al die randverschijnselen zat. Het moet gewoon weer om voetbal gaan." Volgens het Noordhollands Dagblad mag Ubbergen definitief uitzien naar een andere club.

Bezig met laden …