voetbalzone

‘Hij was klaar voor ons, maar hij liet zich alsnog door het geld leiden’

Erik van Dam23 okt 2015, 18:17
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 18:17
Advertentie

Giuseppe Marotta kijkt met een vervelend gevoel achterom naar de zomer van 2015. Niet alleen zag de technisch directeur belangrijke spelers als Andrea Pirlo, Arturo Vidal en Carlos Tévez vertrekken bij Juventus: ook kwam de gedroomde versterking Julian Draxler niet. De Serie A-winnaar dacht zeker te zijn van een akkoord met de talentvolle middenvelder van Schalke 04, maar kwam toch als verliezer uit de strijd.

voetbalzone

Op 31 augustus stapte Draxler voor een geschatte som van 36 miljoen euro over naar VfL Wolfsburg, een paar dagen nadat hij Juventus een definitieve ‘nee’ had verkocht. “Hij was klaar voor ons, maar veranderde toch nog van gedachten en gaf er de voorkeur aan meer geld te verdienen in Duitsland”, moppert Marotta nu. Juventus moest door de afzegging van Draxler snel verder kijken en haalde uiteindelijk Hernanes.

“Hij was niet onze eerste keus. We wisten voor onszelf dat hij geen fenomeen was, maar dan nog waren en zijn we er zeker van dat we een goede deal maakten voor hem”, geeft Marotta zuinigjes toe. Voor Hernanes betaalde de kampioen circa twintig miljoen euro aan Internazionale: de Braziliaan begon driemaal in de basis en viel twee keer in.

Bezig met laden …