voetbalzone

‘Hij was niet de eerste keus van Real Madrid, hij was de vierde keus’

Daniel Cabot Kerkdijk25 jan 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2016, 23:00
Advertentie

Ramón Calderón vindt het niet raar dat Real Madrid en Rafael Benítez al na een half jaar uit elkaar zijn gegaan. Volgens de voormalig voorzitter van de Spaanse topclub was Benítez bij lange na niet de eerste keus van preses Florentino Pérez. “Het vonnis over Benítez was al geveld voordat hij überhaupt begonnen was”, zo verzekert Calderón.

voetbalzone

“Hij was namelijk niet de eerste keus van Real Madrid, hij was de vierde keus”, zo verzekert Calderón. Real Madrid nam na twee seizoenen afscheid van Carlo Ancelotti en klopte, volgens de voormalig sportbestuurder, bij andere trainers aan. “Ze probeerden het bij José Mourinho, maar hij wilde niet terug.” Mourinho verlengde na vorig seizoen zijn contract met Chelsea tot de zomer van 2019. De Portugees is inmiddels uit Londen vertrokken.

“Daarna hebben ze Joachim Löw geprobeerd te halen en ook dat lukte niet. Dat gold ook voor Jürgen Klopp. Hij gaf eveneens nul op het rekest. De laatste optie was dus Benitez. Hij paste weliswaar niet bij datgene waar Real Madrid naar op zoek was, maar toch kozen ze voor hem.” Hoewel Real Madrid in de Champions League overwintert en nog volop meedoet in de strijd om de landstitel, koos Pérez er drie weken geleden voor om Benítez te ontslaan en Zinédine Zidane naar voren te schuiven.

Bezig met laden …