voetbalzone

‘Hij wil graag naar Barcelona, maar we staan machteloos’

Robin Bruggeman07 jul 2017, 12:42
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2017, 12:42
Advertentie

Marco Verratti geldt als de droomaanwinst om het middenveld van Barcelona te komen versterken, maar er lijkt vooralsnog weinig schot te zitten in de komst van de Italiaan. Tot frustratie van voorzitter Josep Maria Bartomeu houdt Paris Saint-Germain voorlopig hardnekkig de boot af.

“Clubs willen onderhandelen. Kijk bijvoorbeeld naar Verratti, een speler die wij graag zouden willen aantrekken. De coaches geloven dat hij goed genoeg is om op het middenveld van Barça te spelen. We weten dat de speler graag zou komen, maar als je PSG belt en met de voorzitter (Nasser Al-Khelaifi, red.) praat, zegt hij dat Verratti niet te koop is en dat er geen transferclausule is”, legt de preses van de Catalanen uit aan Mundo Deportivo.

“Op die manier kan de voorzitter beslissen of hij zin heeft om met ons te onderhandelen of niet. Het Spaanse voetbal staat zo machteloos. Hier hebben we clausules en daar niet. En buitenstaanders kunnen hierheen komen om te betalen en wij kunnen dat niet. Dus voor nu hebben we nog niet met PSG gesproken, ondanks de bereidwilligheid van de speler om naar Barça te komen. Dat moeten we accepteren.”

“Dat hebben we al eerder gehad met Cesc Fàbregas, toen Arsenal een jaar niet met ons wilde praten. Dat lieten ze ons in een brief weten en we moesten het accepteren. Als Verratti een clausule had gehad, konden we daarvoor gaan. Er is geen formule, als zij hem niet willen verkopen… De speler heeft gezegd dat hij wil vertrekken, maar PSG vertelt hem dat hij pas weg mag als zijn contract is afgelopen”, sluit Bartomeu af. Verratti ligt nog tot medio 2021 vast in het Parc des Princes en zou ook begeerd worden door onder meer Juventus.

Bezig met laden …