voetbalzone

‘Hij wilde Henry’s salaris en ging flirten met Barcelona en Internazionale’

Gijs Freriks16 sep 2016, 15:09
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2016, 15:09
Advertentie

Ian Wright vindt Arsène Wenger geen ongeschikte manager, maar de 52-jarige oud-aanvaller van onder meer Arsenal is wel van mening dat de Fransman soms harder mag zijn. Dat schrijft Wright in zijn autobiografie Ian Wright: A Life in Football, waarvan delen reeds zijn gepubliceerd door kranten.

/

Wright schrijft dat Emmanuel Adebayor en William Gallas misbruik hebben gemaakt van het karakter van Wenger. “Het grote probleem van Wenger is dat het niet moeilijk is om voordeel te halen uit zijn aanpak. Het is vergelijkbaar met een ouder die in jouw ogen een beetje soft is en je weet dat je snoep van die persoon krijgt wanneer je hard genoeg huilt. Spelers met sterke persoonlijkheden hebben die aardigheid uitgebuit. Adebayor en Gallas hebben bijvoorbeeld te veel vrijheden genomen.”

“Adebayor had alles toen hij bij Arsenal kwam, het leek de perfecte transfer. Maar opeens wilde hij het salaris van Thierry Henry verdienen en hij ging vervolgens flirten met Barcelona en Internazionale. Dat was volkomen misplaatst. Hij was de club als het ware aan het chanteren en verbrak de band die hij had met de supporters”, besluit Wright, die in 204 wedstrijden 111 keer scoorde voor Arsenal.

Bezig met laden …