voetbalzone

'Hij wilde zich bij Oranje dolgraag in de kijker spelen van een andere club'

Bart Kruyt24 mrt 2016, 07:38
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2016, 07:38
Advertentie

Newcastle United wordt vaak een ‘slapende reus’ genoemd, maar moet nu vooral niet te ver vooruit kijken en zich vooral richten op het heden. Met nog acht competitiewedstrijden te gaan staan the Magpies voorlaatste uit de Premier League, waar de drie onderste ploegen aan het einde van de rit degraderen. De achterstand op nummer zeventien Norwich City bedraagt drie punten.

/

Danny Blind houdt de strijd tegen degradatie in Engeland goed in de gaten. “Zorgelijk voor mij, maar vooral voor de jongens die bij Newcastle United spelen”, zei de bondscoach volgens De Telegraaf. Bij een eventuele degradatie naar de Championship kunnen zomaar vijf (potentiële) internationals (Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Tim Krul, Vurnon Anita en Siem de Jong) uit beeld raken bij Blind.

De genoemde spelers moeten er alles aan doen om op het hoogste niveau actief te blijven: lukt dat niet bij Newcastle, dan maar bij een andere club. “Dat beseffen ze ook”, meende Blind. “Janmaat baalde verschrikkelijk dat hij moest afzeggen. Hij wilde zich bij Oranje dolgraag in de kijker spelen van een andere club voor het geval Newcastle United daadwerkelijk degradeert.”

Bezig met laden …