voetbalzone

‘Hij won grote prijzen bij Manchester City, niemand moet aan hem twijfelen’

Robin Bruggeman09 sep 2016, 10:41
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2016, 10:41
Advertentie

Joe Hart kreeg in de zomer van Josep Guardiola te horen dat hij waarschijnlijk weinig aan spelen toe zou komen en de Engels international schakelde daarna snel door. De doelman liet zich een jaar uitlenen aan Torino om aan het voetbal in de Serie A te proeven en volgens Pepe Reina heeft Hart er goed aan gedaan om naar Italië te komen.

/

“Ik heb tegen Hart gespeeld en ik weet dat hij een goede keeper is. Niemand zou aan zijn kwaliteiten moeten twijfelen. Hij heeft grote prijzen gewonnen bij Manchester City en hij is een belangrijk onderdeel van hun succes geweest. Maar iedere speler weet dat er momenten zullen komen waarbij een club van manager verandert en een nieuwe richting op wil. Dat zul je moeten accepteren en daarna moet je verder”, doet de keeper van Napoli uit de doeken aan Joe. “Dat is wat Hart heeft gedaan en hij moet daarvoor gerespecteerd worden, maar niemand moet denken dat dat hem een mindere speler maakt.”

Guardiola vond dat Hart meevoetballend niet sterk genoeg was en nam daarom Claudio Bravo over van zijn oude club Barcelona: “Het spel is enorm veranderd voor keepers, want veel coaches verwachten nu van ons dat we het spel van achter opbouwen en ook nog eens ballen uit het doel houden. Ik denk dat we geen doelmannen meer moeten worden genoemd, want we zijn meer doelspelers geworden. Dat is in de teams van Guardiola nog meer het geval dan ergens anders.”

/

Reina denkt wel dat Hart zich goed zal aanpassen aan de Serie A: “Het is hier tactischer en minder fysiek. Ieder team speelt op zijn eigen manier en ik zou zeggen dat Torino, na Napoli, vorig seizoen het kortst speelde: ze bouwen graag op van achter en dat betekent dat de keeper bij het spel wordt betrokken. Maar ze hebben in Sinisa Mihajlovic wel een andere coach dan Giampiero Ventura, dus misschien gaan ze anders spelen. Hoe dan ook verwacht ik weinig problemen voor Hart, aangezien hij al zo lang op het hoogste niveau speelt.”

Bezig met laden …