voetbalzone

‘Hij zal een groot aandeel in het succes van Real Madrid hebben’

Gijs Freriks04 sep 2016, 12:25
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2016, 12:25
Advertentie

Chris Coleman prijst zich gelukkig dat hij bij de nationale ploeg van Wales met Gareth Bale mag werken. The Dragons nemen het maandagavond op tegen Moldavië en verwachten voor de WK-kwalificatiereeks opnieuw veel van de 27-jarige rechtsbuiten van Real Madrid, zo vertelde Coleman op een persconferentie.

/

“Hij is een top, topspeler en we zijn erg gelukkig met hem. Het is voor ons fantastisch dat een voetballer uit Wales, a Cardiff boy, voor Real voetbalt. Zeker nu hij een van de belangrijkste spelers is daar. Hij heeft een groot aandeel in het succes dat Real in de toekomst zal hebben”, aldus Coleman. “Andere spelers zouden naar Gareth kunnen kijken en van hem kunnen leren. Jonge spelers kijken waarschijnlijk ook naar de televisie en zien enkel het eindproduct. Maar hij heeft zijn huidige niveau niet zomaar bereikt.”

“Hij heeft een lange weg moeten bewandelen om aan de absolute top te komen en de reden dat hij zo ver is gekomen, is zijn inzet. Hij steekt zoveel energie in zijn carrière en werkt ongelooflijk hard. Hij heeft ook veel offers moeten brengen. Gareth zou een inspiratiebron voor iedere voetballer in Groot-Brittannië moeten zijn”, besluit Coleman. Bale speelt tegen Moldavië zijn 62e interland en staat op 22 doelpunten voor zijn land.

Bezig met laden …