voetbalzone

Hiljemark: 'Wel erg lekker voetballen met zulke goede spelers om je heen'

Bart Kruyt09 jan 2013, 08:05
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2013, 08:05
Advertentie

Oscar Hiljemark heeft zijn eerste speelminuten in het shirt van PSV achter de rug. De middenvelder werd vorige week voor ruim twee miljoen euro overgenomen van IF Elfsborg en stond dinsdag in de basis in de oefenwedstrijd tegen de Thaise kampioen Muangthong United (0-2). De Zweed, die speelde als vervanger voor Mark van Bommel, liet een solide indruk achter.

Hiljemark is blij dat zijn debuut erop zit: "Het was warm, heel erg warm om te voetballen. Maar het is wel erg lekker voetballen met zulke goede spelers om je heen", zegt hij in De Telegraaf. "Het was leuk en lang geleden dat ik een wedstrijd speelde, de laatste was in november met IF Elfsborg."

Dick Advocaat was tevreden over de inbreng van zijn aankoop. "Voor de eerste keer deed Hiljemark het vrij redelijk. Hij speelde heel professioneel", zei de oefenmeester. "Hij was goed in de passing, maar ook qua druk zetten en het overnemen van posities deed hij het goed." Erik Pieters maakte de negentig minuten vol als linksback en gaf de assist bij de 0-2. Na een lange periode vol blessureleed was de verdediger dit seizoen nog niet verder gekomen dan één optreden bij Jong PSV.

Bezig met laden …