Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hirving Lozano verlaat PSV in de winterstop alweer voor nieuw avontuur

Laatste update:

Hirving Lozano gaat PSV komende winter alweer verlaten, zo bevestigen de clubs via de officiële kanalen. De 28-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij het Amerikaanse San Diego FC. Volgens Fabrizio Romano is er een bedrag van 12 miljoen euro gemoeid met de transfer, waardoor de Eindhovenaren een minimaal verlies lijden.

Bij de terugkeer van Lozano in Eindhoven waren de verwachtingen hoog gespannen, maar ondanks het overtuigende kampioenschap van PSV vielen de prestaties van de Mexicaan enigszins tegen, met slechts 6 doelpunten in 33 officiële optredens.

Lozano werd vorige zomer voor een bedrag van 15 miljoen euro overgenomen van Napoli, waarmee de aanvaller kampioen was geworden. Komende winter, anderhalf jaar later, gaat de Mexicaan voor 12 miljoen euro naar San Diego, dat volgend seizoen voor het eerst actief is in de Major League Soccer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Lozano zei een aantal weken geleden in gesprek met ESPN nog dat hij helemaal niet bezig zou zijn met een vertrek. “Ik verwacht nog lang in Europa te spelen”, stelde de Mexicaan. “Ik houd van deze stad en de mensen. Hier zorgen ze goed voor me. Ik hoop hier nog lang te blijven.”

Nu is een transfer dus toch rond. San Diego had Lozano namelijk gebombardeerd tot de eerste ‘Designated Player’. Door die regel mogen MLS-clubs drie spelers in hun selectie hebben die normaal gesproken buiten de salarisnormen vallen, door een hoger salaris te bieden dan wel door een transfersom te betalen. Lozano gaat naar verluidt zes miljoen euro per jaar verdienen.

Dat Lozano terechtkomt bij een ambitieuze club, blijkt wel uit de verdere plannen die zij hebben. San Diego, dat pas een jaar oud is, benaderde ook al Kevin De Bruyne.

Lozano gaat vanaf 1 januari aan de slag in de Verenigde Staten. De reden daarvoor is dat de nieuwe competitie daar pas in februari begint. Tot die tijd zal hij nog in het Philips Stadion te bewonderen zijn. Hoe PSV het vertrek van Lozano gaat opvangen is nog niet duidelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals verwacht, dit was bij zijn komst al duidelijk, dat hij snel naar de MLS of Mexico zou gaan. Prima deal, nu kunnen we deze zomer al zijn vervanger halen.

5 juni 2024 om 15:41

Driouech (of iets in die richting) kan dan mooi nog even wennen tot de winter. Prima bedrag dit en mooie uitkomst.

5 juni 2024 om 16:00

Die komt als vervanger van Vertessen, verwacht dat PSV voor de vanger van Chucky hoger mikt.

5 juni 2024 om 16:06

Maar wie dan? Nog geen enkel gerucht over gehoord.

5 juni 2024 om 16:10

De transfermarkt is ook nog niet open

5 juni 2024 om 16:29

Hoorde wel wat geruchten - op transfermarkt staat bijv. Saito (sparta) Sahraoui (heerenveen)

5 juni 2024 om 18:09

Niet erg uit de verf gekomen. Had ik niet verwacht. Meschien doet hij voor de winterstop hele goede dingen.

Dit zat er al weken aan te komen. Nu meteen een vervanger ophalen en Lozano hier en daar nog wat minuten laten maken als hij nodig is. Behalve die wedstrijd tegen Ajax echt helemaal niks aan gehad.

5 juni 2024 om 15:39

Ik denk niet dat er een directe vervanger gehaald gaat worden. Driouech zal de vervanger van Vertessen zijn en er zal een vervanger voor Bakayoko gehaald worden. Dan heb je tot de winter 4 buitenspelers waarvan er 3 basiswaardig zijn. In de winter zou het me niet verbazen als Jevon Simons bij het 1e wordt gehaald. Daarnaast heeft Tillman ook al vaker op linksvoor gespeeld.

Dit is goed nieuws. Wellicht kan ie nog wat laten zien maar het beste was er van af.
Mooi bedrag weer voor gekregen, laten we hem wel fit afleveren.

5 juni 2024 om 17:34

Haha fit blijft ie wel op de bank hoor

Lijkt me een prima gegeven. Hij heeft niet gebracht wat we hadden verwacht. Lang zal komend seizoen de eerste linksvoor zijn. Als Bakayoko vertrekt kan je een rechtsbuiten halen. Met Driouech erbij (al hoop ik zelf nog steeds op Kiki Saito) heb je dan 4 vleugelspelers met een duidelijke rangschikking. Tegelijkertijd kan Jevon Simons zich langzaam laten gelden. Dan pakken Driouech en Simons het na de winter over als vervangers en wissels op de vleugels. Lijkt me een prima gegeven. Hoef je niet direct duur door te selecteren deze zomer. Aangezien er ook al een middenvelder, rechtsbuiten, centrale verdediger en linksback zullen moeten komen en Tillman Al voor 10+ miljoen is gehaald..

3 miljoen + salaris voor een anderhalf jaar Lozano valt me nog mee. De verwachtingen lager wel hoger bij zijn terugkomst, maar op zich een risico wat ze hebben kunnen nemen. Voor 6 miljoen per jaar veel dichter bij je moederland kunnen voetballen snap ik volledig. Fijn dat we nu voldoende tijd hebben voor een vervanger.

Deze jongen heeft een jaar lang niets laten zien, om vervolgens maar alvast te gaan afbouwen in de MLS met 28 jaar. Over twee jaar weer het gezeik als Mexico niet verder komt dan de eerste knockout wedstrijd bij het Wk... treurig is het.

Mag je hopen voor San Diego dat hij geen blessures oploopt ondertussen.
Wel een geweldige plek lijkt mij. Dichterbij Mexico kan je niet komen dus dat is erg fijn voor hem. Verder is San Diego een van mijn favoriete steden in Amerika. Lekkere taco's, aardige mensen, stuk vrijer en minder nep dan de rest van Californie - zou er heel graag zelf wonen. Leuk dat hij zo gaat afbouwen.

5 juni 2024 om 16:07

Jij woont toch ook in de US binny? Of verwar ik je nu met een ander lid?

5 juni 2024 om 16:15

@suurbier Jazeker! Ik woon in Washington D.C. en heb in meerdere steden zoals New York, Las Vegas, Detroit en Atlanta gewoond.

5 juni 2024 om 16:46

Binny ik zou hetzelfde als Suurbier vragen, had precies dezelfde vermoedens. Ben je voor werk, of de liefde in Amerika beland? Uiteraard hoef je niet te antwoorden, meer uit nieuwsgierigheid sowieso wel fantastisch dat je Ajax blijft volgen.

5 juni 2024 om 17:07

@sulejmanii Jij mag mij alles vragen makker, jij blijft een van mijn favorite VZ forum leden. Je bent hier net zolang als ik ben Ik ben in Amerika beland vanwege de liefde... van mijn moeder voor mijn stiefvader haha. Dat vond ik als 12-jarig jongetje verschrikkelijk, nu ben ik er wel blij mee. Ik mis Nederland zeker en ben meestal wel 1 of 2x per jaar in Amsterdam te vinden, maar ik ben inmiddels ook wel een beetje een Amerikaan. Heb er gestudeerd, verdien er mijn geld, en mijn verloofde woont hier ook dus ik zal hier wel blijven denk ik. Ajax en voetbal is mijn grootste binding met Nederland en het Europese sentiment. Dankzij deze website kan ik met mensen kletsen die het net zo veel kan schelen als ik, en zo behoud ik mijn Nederlands ook een stuk beter. Wel is het zeker minder geworden over de jaren.

5 juni 2024 om 18:45

Leuk om te lezen Binny. Mijn grootste binding met NL is ook voetbal. Andere competities volg ik niet, en er is ook niets anders in NL dat ik zo goed volg, of binding mee voel, als voetbal

5 juni 2024 om 21:59

Binny dank voor je toelichting, en sympathieke woorden. Ik vind hetzelfde makker, man man we zitten hier al een eeuwigheid. Helaas zijn er niet zoveel leden meer van onze begin tijd. Ik wens jou en jouw verloofde het beste, en blijf je mengen in Nederlandse kringen.. ❤️

5 juni 2024 om 22:04

Leuk om te lezen Binny! Het ga je goed

6 juni 2024 om 19:35

@gilau, leuk om te lezen. Woon jij ook in Amerika of ergens anders in het buitenland? Ik ben dol op voetbal. Ik volg het eigenlijk overal, ik heb mijzelf ook wel een beetje in de voetbal kenner rol ingedrukt in mijn vrienden groepen. Heb vooral een groep Amerikanen die helemaal gek zijn van voetbal, een van die jongens is van origine Portugees. Die scheld ik altijd helemaal vol met liefde aangezien de Portugezen ons altijd de baas zijn, maar het is wel leuk. Die jongens kennen het spelletje heel goed en kijken veel voetbal, vooral de Premier League, maar het zijn niet van die neppe Amerikanen die opeens City of Real fan zijn. Ze zijn fan van Atletico Madrid, West Ham en notabene Swansea City. Een van die jongens is dus al zo'n 5x in Wales geweest voor Swansea City, waanzinnig, maar geef hem wel de credits omdat het een echte fan is. In elk geval. Ik babbel maar een beetje rond, dat vind ik zo fijn aan voetbalzone. Geeft mij afleiding als ik geen zin heb om mijn werk te doen

6 juni 2024 om 19:37

@sulejmanii
Zeker dat zal ik doen. En eens. Ik mis die tijden soms enorm. Ik begrijp het best, maar vroeger ging het hier echt alleen over voetbal en was iedereen toch een stuk makkelijker. Heb het idee dat vooral sinds Corona iedereen zo negatief en gemeen is geworden. Ik blijf het leuk vinden hier, niet alleen met Ajacieden, maar ook met de bekende fans van de andere Nederlandse clubs. Ik kan een Migi toch altijd waarderen bijvoorbeeld.
@riomanchester - dankjewel maat! Jij ook.

5 juni 2024 om 16:36

Wel weinig mensen die binding met San Diego hebben. Het is een marinebasis waar een behoorlijke doorvoer is. Minder gek dan de rest van Cali. Monterrey is toch mijn favoriete stad aan die kust

5 juni 2024 om 17:10

@jorisdijk
Ja zeker, wij hebben toevallig een paar close vrienden die uit San Diego die we kennen via de Uni. Ik vind het gewoon een fijne plek voor een paar dagen vakantie. Ik ben nog niet in Monterrey geweest, maar daar hoor ik alleen maar geweldige dingen over. Wil ook graag naar Carmel toe! Deze zomer gaan wij en een ander stel naar Bend en Portland, Oregon en misschien wat rijden door de rest van de PNW.

6 juni 2024 om 18:57

Ik lees net. Dat dit het risco is voor de koper. Bron: ED - Rik Elferink

Jammer. Ik had gehoopt dat hij zich komend seizoen zou revancheren, maar de 2e periode Lozano blijft dus bij: niet best. Ook vervelend om een speler nog zo'n half seizoen erbij te hebben hangen. Echt bouwen erop doe je toch niet. Overbetaald fit houden, om het een beetje gechargeerd te zeggen. Ben benieuwd wat er op de flanken dan allemaal bij komt, want naast Driouech verwacht ik er dan nog twee, als Bakayoko ook vertrekt.

Grappig.. Ajax verkoopt Sanchez met Aanzienlijk verlies .. 3 mlj..
PSV pakt minimaal verlies op Lozano.. 3milj..

Goed verhaal..

5 juni 2024 om 17:10

Mini-Lwns, kijk even procentueel naar de transfersom en dan begrijp je het verschil tussen beiden transfers.

5 juni 2024 om 21:04

Of ik nou een speler voor 100 Mil koop en voor 97 Mil verkoop of voor 5 Mil koop en voor 2 Mil verkoop.. blijft een verlies van 3 Mil op je balans.
Ging mij meer hoe de titel van beide titels van de artikelen word neergezet.

6 juni 2024 om 19:28

Beetje vreemde benadering als je het mij vraagt. De term minimaal is per definitie relatief. Of zou het als hij drie miljoen had gekost en gratis vertrok nog steeds minimaal geweest wat jou betreft?

5 juni 2024 om 17:17

En daarbij klopt de berichtgeving omtrent aankoopprijs van Lozano volgens mij niet. Het zou 12 tot 15mil zijn afhankelijk van bonussen en kan me niet voorstellen dat hij die gehaald heeft

5 juni 2024 om 17:23

Dat ligt natuurlijk eraan of die bonussen afhankelijk zijn van de prestaties van de speler of van de club. Bij dat tweede kan ik me voorstellen dat het doelen zijn als kampioen worden en doorgaan in de CL en dan zijn die natuurlijk wel gehaald en moet PSV dokken

Soms goed, soms waardelozano

Zou in zijn Prime moeten zitten nu. Jammer hoor. Heeft heel vroeg zijn piek al bereikt.

Weet iemand om welke reden hij zo tegen viel, heeft hij blessures gehad of ligt het aan zijn mentaliteit? Zonde als je op je 28e al gaat afbouwen al is het mooi wonen daar in Californië dicht bij Mexico.

5 juni 2024 om 17:58

Heeft voornamelijk te maken met het feit dat hij op links moest spelen terwijl hij op rechts na mijn mening beter is.

Was oprecht een goede voetballer in het verleden, maar wat was hij een egoïst afgelopen seizoen. Dus lekker laten gaan en wat nieuws halen.

Lozano viel inderdaad wel erg tegen bij PSV. Je had verwacht voor die prijs dat hij de Eredivisie aan gort zou schieten. Zeker omdat hij al eerder in de Eredivisie heeft gespeeld. Dus toch goed dat PSV maar een minimaal verlies leidt aan hem. En natuurlijk zijn salaris die bespaart wordt.

Dit lijkt toch meer op een afgesproken plan. Denk dat psv helemaal niks voor lozano heeft betaald.

Mis je niks aan niks laten zien sinds die terug is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren