voetbalzone

Hitzfeld beleeft emotioneel afscheid: ‘Trots op wat ik heb gepresteerd’

Gijs Freriks01 jul 2014, 22:35
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2014, 22:35
Advertentie

De carrière van Ottmar Hitzfeld zit erop. De 65-jarige Duitser kondigde voor het WK 2014 al aan dat hij na het eindtoernooi in Brazilië zou stoppen en de bondscoach werd dinsdagavond met Zwitserland in de achtste finale uitgeschakeld, na een 1-0 nederlaag tegen Argentinië. “Ik had graag gezien dat mijn loopbaan nog iets langer had geduurd”, zei Hitzfeld na afloop.

voetbalzone

“Het is niet anders. Mijn gedachten gingen terug naar de finale van de Champions League met Bayern München tegen Manchester United. Destijds gaven we in drie minuten de zege weg”, wordt de trainer geciteerd door de NOS. “We hebben geweldig gespeeld, en dat op het hoogste niveau. Ik verlaat het voetbal na een prachtig optreden. Ik ben trots op wat ik heb gepresteerd.”

Hitzfeld was onder meer de coach van Borussia Dortmund en Bayern München en won twee keer de Champions League. Het was in alle opzichten een emotionele avond, want zijn oudere broer Winfried overleed na een lang ziekbed in de nacht van maandag op dinsdag op 82-jarige leeftijd. Hitzfeld gaat door als voetbalanalyticus voor de televisie.

Bezig met laden …