voetbalzone

Hitzfeld denkt aan familie en neemt 'moeilijkste beslissing uit zijn carrière'

Matthijs van Laar17 okt 2013, 13:58
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2013, 13:58
Advertentie

Ottmar Hitzeld houdt het na het WK in Brazilië voor gezien. De Duitser zegt meer tijd te willen vrijmaken voor vrienden en familie en kondigde om die reden zijn afscheid als bondscoach van Zwitserland aan. “Na dertig jaar in het voetbal is de tijd rijp om afscheid te nemen. Dit is de moeilijkste beslissing uit mijn carrière”, verklaarde hij tijdens een speciaal belegde persbijeenkomst.

/

Hitzfeld staat sinds 2008 aan het roer bij de Zwitserse nationale ploeg, waarmee hij zich kwalificeerde voor het WK van 2010 en de eindronde van volgend jaar in Brazilië. De nationale ploeg is onder zijn leiding al zestien maanden ongeslagen en staat knap op de zevende plek in de FIFA-ranking. Hitfeld blijft echter bescheiden onder de ‘successen’ die hij boekte met het Alpenland.

“Dat is te danken aan het grote potentieel aan goede, jonge voetballers en de talrijke routiniers”, verklaarde hij. Hitzfeld was voor zijn aanstelling in Zwitserland onder meer werkzaam voor Borussia Dortmund en Bayern München. Met beide Duitse topclubs veroverde hij de Champions League. Hij is daarmee een van de vier coaches die met twee verschillende clubs de Europese hoofdprijs won. José Mourinho, Ernst Happel en Jupp Heynckes deden dat ook.

Bezig met laden …