voetbalzone

Hitzfeld treft grazende geiten op beoogd trainingsveld: 'We blijven kalm'

Bart Kruyt27 jun 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2013, 00:20
Advertentie

Zwitserland staat momenteel bovenaan in WK-kwalificatiegroep E en heeft dankzij een voorsprong van vier punten op achtervolger Albanië een goed uitzicht op deelname aan het WK in Brazilië. De Zwitsers zijn zodoende ook al druk bezig met het zoeken van een hotel en trainingslocatie in het Zuid-Amerikaanse land en dachten een mooie plek te hebben gevonden. Toen bondscoach Ottmar Hitzfeld woensdag een kijkje ging nemen, wist hij echter niet wat hij zag.

/

De Zwitsers willen vlak voor en tijdens het WK trainen in het Antonio Fernandes Municipal Stadion in Guaruja, een plaatsje dat ongeveer op anderhalf uur rijden van Sao Paulo ligt. Hitzfeld bezocht het veld woensdag voor het eerst en zag geiten grazen op de beroerd onderhouden mat, terwijl de doelpalen van beide doelen gebroken waren. Het stadion zag er afgelaten uit, met stoeltjes die bijna uit elkaar vielen en kleedkamers die niet bereikbaar waren door een groot slot op de deur.

Toen een Zwitserse tv-ploeg Hitzfeld vroeg om zijn mening, kon de bondscoach zijn lach bijna niet inhouden. "Maar we blijven kalm", zei de keuzeheer. "We moeten ons niet teveel zorgen maken over de huidige omstandigheden, want de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit stadion hebben beloofd dat alles verbeterd zal worden. Er komt een nieuwe grasmat, de kleedkamers worden opnieuw gebouwd en de tribunes opgeknapt. Er is ons gezegd dat alles gereed zal zijn wanneer wij in Brazilië aankomen."

Bezig met laden …