voetbalzone

Hoarau schiet PSG vanaf elf meter eindelijk weer naar winst

Erik van Dam20 feb 2010, 22:18
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2010, 22:18
Advertentie

Paris Saint-Germain heeft voor het eerst sinds 23 december van het vorige jaar weer eens drie punten gepakt in de competitie. Voor aanvang van dit seizoen werd veel verwacht van de club uit de Franse hoofdstad, maar vooralsnog blijken het moeilijke maanden voor PSG. Ook zaterdag tegen Toulouse moest een strafschop uitkomst brengen.

/

De laatste weken kreeg de ploeg van Antoine Kombouaré, de trainer die nog altijd in het zadel zit, veel klappen te verduren. Na overwinningen in december tegen Grenoble (4-0) en Aubervilliers (5-0, Coupe de France) ging het veel en vaak mis. Van Guingamp, Lille, AS Monaco, Olympique Lyon en Lorient werd allemaal verloren. Alleen in bekerverband pakte de voormalig kampioen van Frankrijk zo nu en dan nog een overwinning mee.

Zaterdag werkte Toulouse echter vrijwillig mee aan een welkome zege voor Paris Saint-Germain. Verdediger Albin Ebondo vergreep zich aan Pegguy Luyindula; arbiter Stéphane Lannoy wees gedecideerd naar de strafschopstip en stuurde Ebondo daarnaast ook nog het veld uit. Guillaume Hoarau, die met het seizoen minder en minder lijkt te scoren, zette zich achter de bal en schoot zijn tweede seizoenstreffer lang Yoann Pelé en tegen de touwen.

Bezig met laden …