voetbalzone

Hobel leert waardevolle les met Panenka-strafschop in promotieduel

Erik van Dam14 jun 2011, 18:10
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2011, 18:10
Advertentie

Armin Hobel laat het in de toekomst waarschijnlijk wel uit zijn hoofd om nog eens een penalty à la Antonin Panenka te nemen. De aanvoerder van Swarovski Wattens in de derde divisie van Oostenrijk had dé kans om promotie voor zijn club in leven te houden. In de strafschoppenserie tegen Blau Weiss Linz wilde hij het echter te mooi doen en faalde hij vanaf elf meter.

De strijd tussen Wattens en Linz moest bepalen wie zich volgend seizoen meldt in de Eerste divisie van het Oostenrijks voetbal. Linz had de eerste drie strafschoppen verzilverd, de vierde gemist en de vijfde vervolgens weer raak geschoten. Wattens had de eerste drie ook goed genomen, de vierde gemist en had met de vijfde rake trap een verlenging van de serie kunnen afdwingen.

Hobel nam de aanloop nog zelfverzekerd, maar zag tot zijn schrik dat keeper David Wimleitner goed naar de bal bleef kijken en tijdig overeind krabbelde, om de vrij hoge inzet van Hobel alsnog te pareren. De doelman rende direct op zijn teamgenoten af om te vieren dat promotie naar de eerste divisie een feit was.

Bekijk hier de strafschop van Armin Hobel:

Bezig met laden …