voetbalzone

Hodgson: 'Dit is één van de mooiste momenten uit mijn carrière'

Daniel Cabot Kerkdijk09 apr 2010, 07:05
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2010, 07:05
Advertentie

Fulham is zonder meer dé verrassing van de eerste editie van de Europa League. De ploeg van Roy Hodgson was in de achtste finales al een maatje te groot voor niemand minder dan Juventus en schakelde donderdagavond VfL Wolfsburg, de regerend landskampioen van Duitsland, uit. Na de 2-1 zege in Londen wonnen de Londenaren met 0-1. Bobby Zamora scoorde al na dik twintig seconden.

/

"Dit is een van mijn mooiste herinneringen die ik zal overhouden aan mijn carrière", vertelde Hodgson na afloop van het duel. "Ik ben ontzettend tevreden over de prestaties van mijn spelers. We hadden zelfs ruimer kunnen winnen als we hadden gewild. Daarvoor hadden we in ieder geval kansen genoeg. Maar een nipte zege, en zeker in een uitwedstrijd in Europa, is altijd een goed resultaat."

Zamora maakte na 22 seconden alweer zijn negentiende doelpunt van het seizoen. "Een geweldige start", vervolgde Hodgson, die benadrukte dat zijn verdediging wilde voorkomen dat de Duitsers weer op het laatste moment zouden toeslaan. "De nul houden in Europa is zeker niet makkelijk, maar mijn spelers zijn er wel in geslaagd." In de halve finales is Hamburger SV de volgende tegenstander.

Bezig met laden …