voetbalzone

Hodgson: 'Het zou fantastisch zijn om Robson op te volgen'

Daniel Cabot Kerkdijk12 mei 2010, 10:19
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2010, 10:19
Advertentie

Roy Hodgson neemt het woensdagavond met zijn Fulham op tegen Atlético Madrid in de finale van de Europa League. De trainer van het jaar in Engeland kan de eerste Engelse manager worden sinds Bobby Robson die weer een Europese hoofdprijs pakt. “Het zou fantastisch zijn om Robson op te volgen. We zijn lange tijd vrienden geweest”, vertelde Hodgson aan de Engelse pers.

/

Robson won in 1997 met Barcelona de opgeheven Europacup voor bekerwinnaars, de Europa Cup II. In datzelfde jaar stond Hodgson toevalligerwijs met Internazionale in de finale van de UEFA Cup waarin het Schalke 04 van Huub Stevens uiteindelijk te sterk bleek te zijn. “Natuurlijk ben ik er trots op dat ik met Inter die finale heb bereikt, maar de prestatie met Fulham is nog groter”, aldus Hodgson.

Fulham schakelde op weg naar de finale onder meer Shakhtar Donetsk (winnaar van 2009, red.), Juventus en Hamburger SV uit. Hoewel de Engelsen niet als favoriet worden gezien in het duel met Atlético, denkt Hodgson een goede kans te maken op de hoofdprijs. “We hebben ons zeer goed voorbereid en zijn klaar voor de strijd. Wat er ook mocht gebeuren in Hamburg, we hebben een geweldig seizoen achter de rug”, benadrukte de succesvolle oefenmeester.

Bezig met laden …