voetbalzone

Hodgson kan leven met beslissing toptalent: 'Hij is toch geen Engelsman'

Bart Kruyt02 mei 2014, 09:08
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2014, 09:08
Advertentie

Adnan Januzaj hakte vorige week woensdag dan eindelijk een knoop door over zijn interlandloopbaan en besloot om zich voor de Belgische nationale ploeg beschikbaar te stellen. Daarmee stelde hij verschillende voetbalbonden teleur: Januzaj had bijvoorbeeld ook voor de Engelse nationale ploeg kunnen kiezen. Roy Hodgson baalt niet van de beslissing van de aanvaller.

voetbalzone

De negentienjarige Januzaj is dit seizoen doorgebroken bij Manchester United en speelde tot dusver 24 competitiewedstrijden voor de ploeg. Hij had voor de Engelse voetbalnationaliteit kunnen kiezen, maar had dan wel pas in 2018 interlands kunnen spelen. Hodgson vindt het goed zo: "Hoe kan ik teleurgesteld zijn als een speler kiest voor het land waar hij vandaan komt?", vraagt de Engelse bondscoach zich af.

"Hij had voor 2018 toch geen interlands voor Engeland mogen spelen. Dus wat is dan het probleem?", vervolgde Hodgson in gesprek met de BBC. "Hij is sowieso geen Engelsman, laten we eerlijk zijn. Ik begrijp niet waarom hierover gesproken wordt. Hij is geboren en opgegroeid in België, dus we kunnen hier niet van balen."

Bezig met laden …