voetbalzone

Hodgson kan meteen weer aan de slag: ‘Ze willen hem dolgraag’

Erik van Dam28 jun 2016, 21:42
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2016, 21:42
Advertentie

Roy Hodgson maakte maandagavond bekend terug te treden als bondscoach van Engeland. De 68-jarige trainer zat sinds mei 2012 op de bank bij the Three Lions en had Engeland in totaal 56 interlands onder zijn hoede, maar indruk maken op een toernooi lukte keer op keer niet. Als Hodgson nog trainer wil blijven hoeft hij niet te wanhopen, want in China wachten ze hem met open armen op.

/

Eric Gao, directeur van China’s grootste sportbedrijf iRENA, zegt dat verschillende clubs in de Super League vast en zeker interesse hebben in Hodgson. “Veel clubs willen graag een wereldklasse trainer”, aldus Gao. “Ik hoor dat velen van hen niet te koop zijn, maar er liggen hier echt kansen voor Hodgson. Ze willen hem dolgraag hierheen halen. Hij heeft het profiel dat past bij een Chinese club.”

“Ik weet dat meerdere clubs graag internationale investeerders willen die ook aandeelhouders zijn, er zal snel iets gebeuren”, spiegelt Gao voor. “Ze willen het dna van voetbal veranderen, wereldwijde investeringen, het merk vergroten.” Op dit moment werken erkende namen als Luiz Felipe Scolari (Guangzhou Evergrande), Sven-Göran Eriksson (Shanghai SIPG) en Felix Magath (Shandong Luneng) al in China.

Bezig met laden …