voetbalzone

Hodgson laat Liverpool-ster met rust en klopt voor het eerst aan in Wales

Thijs Post02 okt 2014, 14:02
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2014, 14:02
Advertentie

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatieduels met San Marino en Estland. De oefenmeester kan niet beschikken over de lichtgeblesseerde Daniel Sturridge. Nathaniel Clyne van Southampton ontving voor het eerst een oproep, terwijl Jonjo Shelvey de eerste speler ooit van Swansea City in de selectie is.

voetbalzone

Clyne staat dus voor zijn debuut, terwijl Shelvey weer terugkeert in de selectie. De 22-jarige middenvelder van Swansea City maakte in 2012 al zijn debuut bij the Three Lions, maar was destijds nog speler van Liverpool. Een andere speler die na een periode van afwezigheid weer terugkeert in de selectie is Arsenal-verdediger Kieran Gibbs.

Liverpool-spits Sturridge raakte bij de vorige interlandperiode geblesseerd en daar was manager Brendan Rodgers allerminst blij mee. De oefenmeester uitte kritiek op de werkwijze bij de nationale ploeg en deed een oproep om de herstellende Sturridge voor de komende wedstrijden nog niet te selecteren. Aan die oproep heeft Hodgson dus gehoor gegeven.

De volledige selectie:

Doel: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City)

Verdediging: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Southampton), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), John Stones (Everton)

Middenveld: Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Jonjo Shelvey (Swansea City), Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal)

Aanval: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United) en Danny Welbeck (Arsenal).

Bezig met laden …