voetbalzone

Hodgson mengt zich in discussie: 'Geen bewijs dat twee dagen rust goed is'

Matthijs van Laar14 okt 2014, 15:33
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2014, 15:33
Advertentie
voetbalzone

Roy Hodgson wil niet dat de Engelse nationale ploeg wordt gebruikt door clubs om spelers extra rust te gunnen. De bondscoach van the Three Lions werd zondagochtend geconfronteerd met een opvallend verzoek van Liverpool-aanvaller Raheem Sterling, die zich te vermoeid voelde om te spelen tegen Estland. De jongeling vroeg of hij op de bank kon beginnen.

Liverpool zou graag hebben gewild dat de speler minimaal twee volledige dagen kon herstellen na zijn optreden tegen San Marino van donderdagavond. "Maar volgens mij is er weinig medisch bewijs dat een herstelperiode van twee dagen per se noodzakelijk is. Wat ik wel zeker weet is dat de Duitsers, waar jullie zoveel bewondering voor hebben, het niet doen. Ik verwacht van mijn spelers dat ze dat ook niet voor lief nemen", aldus Hodgson.

De keuzeheer zegt in gesprek te willen met Brendan Rodgers om het voorval met Sterling te bespreken. "Maar het is uiteindelijk erg simpel en ik denk wel dat hij het begrijpt. Raheem oogde een beetje vermoeid en dat is wat ik Rodgers zal vertellen; dat hij een beetje moe was en dat ik daarom heb besloten om Adam Lallana te laten starten."

Bezig met laden …